Gratis forsendelse Gratis forsendelse på ordrer over €99 - 70% rabat med rabatkoden 'CLEARANCE70'

Som udvekslingsstuderende fra Texas her i København har jeg hørt meget om begrebet "hygge" - en kvalitet af hygge og behageligt samvær, der giver lykke og velvære i den danske kultur. Jeg forbinder typisk dette begreb med højtiden, især julen, som synes at være en stor begivenhed i Danmark. Når jeg har talt med mine danske kolleger, har jeg hørt, at danskerne gerne læner sig op ad julestemningen, fordi de har en tendens til at romantisere vintersæsonen og vise deres patriotisme. I takt med at vejret bliver koldere og dagene kortere, har jeg bestemt oplevet, at det bliver sværere og sværere at komme ud af sengen, få motivation og leve livet som normalt. Julefrokosterne i København giver mig dog en masse spænding, glæde og trøst i min sidste måned i dette vidunderlige sted. Efterhånden som jeg vokser ud af min barndom og etablerer mit liv som voksen (jeg er 20 år), er det gået op for mig, hvor let det er at lade spændingen ved højtiderne glide væk. Den magi, som man engang følte som barn, funkler lidt mindre, og fejringen føles meget mere brat. Derudover forstår jeg i stigende grad, hvordan ferien faktisk kan være en særlig svær tid for dem, der f.eks. har mistet en elsket. Jeg håber, at jeg ved at dele oplevelsen af juletiden i Danmark kan være med til at genoplive din passion for højtiden, uanset hvilken situation du befinder dig i.

1. Julemarkeder

Den første juleaktivitet, som jeg kastede mig ud i i år, var at gå rundt på markederne i Nyhavn og på Kongens Nytorv. Det er en dejlig måde at tilbringe tiden med venner, familie eller endda alene på. Personligt slentrede jeg gennem markederne med et mål i tankerne - at shoppe gaver! Hvis du er udlænding i København, er dette en fantastisk måde at finde meget unikke, personlige og meningsfulde gaver, som du kan tage med hjem til dine kære i tide til jul. Håndmalede ornamenter med danske flag, samlinger af vintage skilte og trykte dejruller er blot nogle af de mange nipsgenstande, du kan finde her. Endnu bedre er det, at markederne lyser op om aftenen, hvilket skaber en vidunderlig energi i et af de mest travle områder i København.

Selv hvis du ikke leder efter gaver, tilbyder julemarkederne i København et bredt udvalg af mad og drikkevarer, hvilket er en god udflugt, når maven knurrer. Du vil blive fristet af pizza, grillmad, varm chokolade, churros, donuts, slik og meget mere.

2. Tivoli

Den anden ferieaktivitet, jeg foretog, var nok den bedste - at besøge Tivoli. Tivoli i juletid er svært at beskrive med ord for nogen, der aldrig har været der før. Det eneste, jeg kan finde på at sige, er: Winter Wonderland. Jeg anbefaler, at du tager af sted om aftenen, når lysene virkelig kan skinne. Sørg også for ikke at gå glip af lysshowet med Nøddeknækkertema på søen, der spiller hver time eller deromkring. Du kan se tidspunkterne på Tivolis hjemmeside. At gå gennem Tivoli på en kold aften er noget af det mest magiske, jeg nogensinde har oplevet. Det føles som om man er trådt ind i en anden virkelighed, hvor man undslipper bylivets travlhed for at fordybe sig i barnlig forundring og fantasi.


Ud over at gå rundt og se på julepynten kan du også shoppe i Tivoli, da der er butikker spredt ud over hele parken med alle mulige nips, herunder unik julepynt. Der er også mange muligheder for at spise, lige fra eksklusive restauranter med siddepladser til små hjørneboder, der sælger cider og søde sager. Hvis du er modig nok, kan du også købe et adgangskort til at hoppe på de forskellige forlystelser. Tivoli tilbyder endda deres egen forestilling af Nøddeknækkeren, så sørg for at se på programmet, hvis det også interesserer dig.

Alt i alt har Tivoli noget for næsten alle. Dette stop er nummer et på min liste - uanset hvor meget tid du har i København, skal du prioritere dette besøg.

3. Nøddeknækkeren

Endelig viser Det Kongelige Teater i hele december George Balanchines klassiker, Nøddeknækkeren. Som tidligere præ-professionel balletdanser har Nøddeknækkeren en særlig plads i mit hjerte, og jeg fik straks fingrene i nogle billetter til denne sæson. Selv om jeg ikke har set den endnu, glæder jeg mig til at se Den Kongelige Ballets opførelse af forestillingen. Det er en fantastisk aktivitet at lave, især hvis kulden og mørket er ved at gå dig på, men du stadig gerne vil ud og være ude!

Som du kan se, er julen i København utrolig speciel og et privilegium at opleve. Denne sæson bringer lys til en dyster by om vinteren og vækker spænding og stemning. Jeg glæder mig til mine næste par uger her, hvor jeg får mulighed for at dykke ned i denne kultur - og det håber jeg også, at du kan, selv om du ikke er i København.

Efterlad en kommentar